WAT IS OUDERS INC.?

Cursus? Dat klinkt ingewikkeld. Dat is het juist niet. Wat wel?

Praktische tips, tools en oefeningen over 11 herkenbare onderwerpen.

Je kiest zelf het onderwerp dat bij jullie past, circa 10 minuten per onderwerp en gewoon vanuit huis. Want je hebt het al druk genoeg!

(Gratis) Inschrijven
Bekijk wat OUDERS INC. is

JE HAALT TOCH OOK EERST EEN RIJBEWIJS ALS JE GAAT AUTORIJDEN? DAAROM NU OOK EEN OUDERCURSUS!

• DE VOORDELEN VAN OUDERS INC. •

 Je komt sneller in je ouderrol en kunt dus ook eerder genieten van je gezin.

 Jullie leren samenwerken en gezond ruzie maken, want dat hoort er ook bij!

Meer tijd voor jezelf en elkaar, want dat is én blijft belangrijk.

• HERKENBARE ONDERWERPEN: •

 Videoafleveringen van slechts 10 minuten, met oefeningen!

 Gewoon vanaf de bank wanneer het jullie uitkomt

 Want iedere jonge ouder loopt tegen dezelfde thema’s aan.

 Kies zelf onderwerp dat bij jullie past

Gezond ruzie maken ouders

Gezond ruzie maken samen. Hoe doe je dat?

Stellen met kinderen maken 8 keer zo veel ruzie, dan stellen zonder kinderen. Niet leuk, maar wel heel begrijpelijk. Door vermoeidheid en alles wat er bij komt kijken.  Het hoort er dus wel een beetje bij. Wanneer je het op een gezonde manier doet en met respect voor elkaar, is het een stuk minder erg. Hoe je dat doet?

Bekijk video
vrije tijd ouders

Hoe zorg je dat je allebei nog wat tijd voor jezelf hebt?

Heb je soms helemaal geen tijd meer voor elkaar of voor jezelf? Word je opslokt door die nieuwe taken en heb je het gevoel dat jullie kindje(s) de agenda bepalen? Tijd voor actie! Iedereen heeft af en toe ontspanning nodig. Zeker met een jong gezin. Dat is de enige manier om de tropenjaren vol te houden. Maar hoe doe je dat dan?

Bekijk video
Slaap gebrek en vermoeidheid ouders

Hoe ga je om met slaapgebrek en feedback?

Dacht je dat je weleens moe was voordat je kinderen kreeg? Niet dus, welkom in de tropenjaren! De tijd waarin “moe zijn” een understatement is. Wanneer je moe bent, ben je sneller geïrriteerd. Over wat je partner zegt en doet. Logisch, maar hoe kun je dan goed blijven samenwerken?

Bekijk video
sex na bevalling

Is de seks minder, anders of gewoon veranderd?

Minder tijd, moe, nog geen zin, angst en pijn. Allemaal (veel voorkomende en normale) redenen dat de seks veranderd kan zijn. Tijdelijk of misschien wel voor langere tijd. Heel normaal dus, maar daar ben je nog niet mee geholpen. Maak het bespreekbaar met elkaar. Makkelijk gezegd, want hoe doe je dat zonder de ander te kwetsen?

Bekijk video
Verschillen tussen ouders

Verschillen tussen partners. Hoe ga je daarmee om?

Alle partners verschillen van elkaar. Dat kan niet anders. Misschien waren dat juist de dingen die je eerder zo leuk aan elkaar vond. De verschillen tussen ouders worden uitvergroot door de komst van een baby en leiden vaak tot strijd. Hoe kun je deze verschillen tot jullie kracht maken?

Bekijk video

Samenwerken in de opvoeding, hoe dan?

Wanneer je samen kinderen hebt, moet je écht gaan samenwerken. Goed samenwerken in de opvoeding en verzorging van kinderen is voor veel ouders een uitdaging. Soms werken ze elkaar tegen en dat gaat ten koste van de kinderen. Hoe kan je samenwerken, ook al heb je soms andere ideeën?

Bekijk video
Hulptroepen ouders

Extra hulptroepen

Maak gebruik van de mensen om jullie heen. Zij helpen je graag. Dat kan in hele kleine dingen zitten. Bijvoorbeeld dat duwtje in je rug als je het echt even nodig hebt. Hoe organiseer je die steun in je omgeving? Wat willen jullie wel en wat niet?

Bekijk video
valkuilen ouders

Valkuilen voor jonge ouders

Het kan de beste ouders overkomen. Soms doe je onbewust dingen die niet goed zijn voor je gezin of voor je relatie. We bespreken de volgens wetenschappers meest voorkomende valkuilen waar jonge ouders in kunnen vallen.

Bekijk video
Financiën geld ouders

Financiën na de geboorte veranderen, wat nu?

De meeste gezinnen ervaren dat het inkomen na de komst van de baby omlaag gaat. Vaak gaat één van de ouders (iets) minder werken en de kosten van de baby komen erbij. Denk aan luiers, voeding, kleding en eventuele opvang. En dat wordt naarmate je kindje ouder wordt alleen maar meer. Het is nooit te vroeg om samen het geldplaatje kloppend te maken.

Bekijk video

Welkom in de wereld van jonge ouders!

Misschien wel het belangrijkste moment van je leven: de geboorte van je kind. Alles, maar dan ook werkelijk alles verandert in je leven. En dat heb je vaak niet helemaal zien aankomen. En er is ook niemand die het je vertelt. Gevoelens, rollen en verantwoordelijkheden en jij dan? De komende jaren ben je vooral als ouders in de weer en zul je goed moeten leren samen te werken.

Bekijk video

• WAT ZEGGEN OUDERS OVER OUDERS INC.? •

Bart

Bart,
vader van 2 dochters.

“Alle onderwerpen die voorbij komen die doen ertoe. Je bespreekt ze samen, waarvan je anders eerder denkt, nou laat maar even zitten. We hebben het al zo druk of zijn zo moe. Maar het is juist wel goed om die onderwerpen te bespreken. Anders blijft het alleen maar sudderen en komt het er straks over 10 jaar een keer uit.

Het is gewoon zoals het is, en zo wordt het ook besproken.”

Janneke

Janneke,
moeder van 2 dochters

“Je neemt echt even samen de tijd voor elkaar, in een super drukke periode waarin je anders langs elkaar heen zou lopen. Nouja, eerder rennen. Het zorgt er dus voor dat je even echt tijd neemt voor elkaar.

Het is ook een voordeel dat je het kunt doen wanneer het jou uitkomt, je weet natuurlijk niet vantevoren wanneer de baby even stil is.”

Ouders vertellen graag wat zij aan Ouders Inc. hebben gehad

Wij hebben aan verschillende ouders gevraagd wat zij van de cursus vonden.

Bekijk hun open en eerlijke reacties!

Bekijk video

• CHECK OF JE DE CURSUS GRATIS (T.W.V. 129,-) MAG VOLGEN •

Steeds meer gemeenten (100+) vinden het belangrijk dat jonge ouders niet alleen bevallingsproof, maar ook kidsproof worden.

Zij zorgen dat alle ouders in hun gemeente zich gratis in kunnen schrijven.

Vul je postcode in en wie weet kun jij ook gratis starten.

(Gratis) inschrijven

92% VAN DE OUDERS VINDT OUDERS INC. BELANGRIJK VOOR HET OUDERSCHAP!

92% VAN DE OUDERS VINDT OUDERS INC. BELANGRIJK VOOR HET OUDERSCHAP!