OUDERS INC. VOORKOMT SAMEN MET (100+) GEMEENTEN KINDERLEED EN SCHEIDINGEN!

Omdat alle ouders een goede basis verdienen voor het runnen van een gezin. Alle kinderen verdienen een Kansrijke Start!

De noodzaak is nu nog groter. De zorg wordt overspoeld met ouder-relatieproblematiek. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat preventie werkt. Dus waarom genezen als we kunnen voorkomen…..

Doet uw gemeente ook al mee?

Vraag het informatiepakket aan
Bekijk wat OUDERS INC. is

Gemeenten ouders inc
0+
Gemeenten
0%
Tevreden ouders
0+
Jaar ervaring en wetenschappelijk onderzoek

Partners:

Partners:

 “JE BIEDT VANUIT MEDISCHE OVERWEGINGEN EEN VACCINATIE ÉN EEN OUDERCURSUS AAN.”  M. van der Zwaard-
Stafverpleegkundige JGZ Haarlemmermeer

 “JE BIEDT VANUIT MEDISCHE OVERWEGINGEN EEN VACCINATIE ÉN EEN OUDERCURSUS AAN.”  M. van der Zwaard-
Stafverpleegkundige JGZ Haarlemmermeer

• WAAROM STEEDS MEER GEMEENTEN OUDERS INC. AANBIEDEN? •

Wetenschappelijk aangetoond dat preventie kinderleed en scheidingen voorkomt.

 Positieve (onafhankelijke) business case voor gemeenten. Minder zorgkosten door minder stress, scheidingen en kinderleed.

 Gemeenten voldoen na implementatie aan wettelijk verplichte regierol vanuit jeugdwet als het gaat om opvoedondersteuning.

• OUDERS INC. NU OOK IN UW GEMEENTE VOOR KOSTPRIJS! •

Ouders Inc., het consortium van NCJ, Vrije Universiteit Amsterdam, Nederlandse Vereniging van Relatie en Gezinstherapie & Pinkcloud eHealth BV hebben hun investering terugverdiend. Als maatschappelijk verantwoorde ondernemers kunnen we nu op basis van kostprijs Ouders Inc aanbieden. Realiseer op korte termijn een professionele pilot voor € 3.500,- exclusief BTW.

INHOUD & VOORDELEN PILOT PAKKET:

 • Sluit aan bij Kansrijke Start ism NCJ
 • Ouders Inc. cursussen om gratis weg te geven aan ouders met jonge kinderen
 • 1 vast bedrag per jaar: geen financiële verassingen.
 • Een lokaal ‘stepped care’ aanbod bespaart kosten en helpt ouders ‘die meer nodig hebben’ dan de online cursus
 • Bij succes kunt u makkelijk opschalen
 • Geen IT, geen gedoe. Alles in de Cloud

ONDERSTEUNING:

 • Marketing: aanleveren van digitale leaflets, posters en een handige integratie met de Ouders Inc. shop (widget) in uw website
 • Overige online marketing: Ouders Inc. levert filmpjes, Banners en Teaser aan voor online en Facebook marketing van gemeente.
 • Gedegen wekelijkse rapportage van gebruik van cursus in uw gemeente
 • Samen leren hoe we Ouders Inc. nog beter kunnen maken!
 • Aanvullend: online train de trainer programma, community ‘self care’ programma voor ouders met jonge kinderen
Vraag het informatiepakket aan

“WE MOETEN OUDERS, NAAST BEVALLINGSPROOF, OOK BABYPROOF MAKEN”
André Rouvoet, februari 2018

• WAT IS OUDERS INC.? •

Iedereen die kinderen heeft zal beamen dat die eerste jaren met recht tropenjaren genoemd worden. Met name de uitdagingen van het samenwerken in de opvoeding en verzorging leidt bij veel jonge ouders tot problemen in de relatie en in het ergste geval tot scheidingen. Stellen met kinderen maken maar liefst 8 keer zo veel ruzie en 1 op de 3 stellen gaat uit elkaar. Schrikbarende cijfers die met de juiste begeleiding van ouders gereduceerd kunnen worden. Vanuit Kansrijke Start kopen veel gemeenten Ouders Inc. in om te voorkomen dat zorgsystemen overspoeld worden door relationele problematiek.

Dé online ouderschapscursus opgezet door professionals.

Ouders Inc. (voorheen PinkCloud) is een online ouderschapscursus opgezet door ouders, professionals en experts op het gebied van relaties en opvoeding. Het kan volledig anoniem worden uitgevoerd, gewoon thuis vanaf de bank. Daardoor is de participatie hoger en kunnen zaken waar een taboe op rust gewoon behandeld worden. Denk bijvoorbeeld aan seks of intimiteit. Het dus effectiever in het begeleiden van ouders. Onderzoek toont aan dat in gemeenten weinig mensen afkomen op een groepsbijeenkomst van jonge ouders. De cursus belicht op een speelse (maar niet betuttelende) manier de herkenbare problemen en de oplossingen. Samen voeren ouders korte opdrachten uit: in 11 afleveringen ontdekken ouders hoe een goed fundament te bouwen voor een gelukkig gezin. Een gezin waarin ouders elkaar versterken en verrijken. Niet tegen elkaar, maar met elkaar is de sleutel. Ouders krijgen een sterke basis voor de ingrijpende processen die ze beiden doormaken.

• OUDERS INC. VOORKOMT KINDERLEED EN SCHEIDINGEN •

Wetenschappelijk aangetoond dat preventie helpt.

Er zijn de afgelopen jaren enkele preventieve interventies onderzocht. Deze onderzoeken tonen aan dat preventie helpt om ouders beter door de transitie van partnerschap naar ouderschap heen te komen. De juiste mix tussen A) voorlichting over ouderschap; B) het oefenen van communicatievaardigheden en C) de mogelijkheid om de interventie vanaf thuis te doen (Petch, 2007), hebben de beste uitkomsten op het gebied van samenwerken in de opvoeding en het goed voorbereid zijn op het ouderschap.

Onderzoek van Petch et al. (2008) toont aan dat als een co-parenting interventie thuis kan worden gedaan (e-Health), de kans op effectiviteit toeneemt. Door de anonimiteit kunnen via Ouders Inc. ook ingewikkelde zaken zoals seks en intimiteit worden besproken. Vaak een probleemgebied bij jonge ouders waar een taboe op rust. Dit taboe kan je moeilijk in een groepsbijeenkomst uitdiepen.

Ouders Inc. is Research Based. Momenteel loopt er een RCT aan de Vrije Universiteit om de kwantitatief aan te tonen dat Ouders Inc. effectief is. Er hebben in de afgelopen 4 jaar twee pilots plaatsgevonden met bemoedigende kwalitatieve resultaten. Dit waren feasibility onderzoeken waaruit veel feedback is gekomen. De feedback van gemeenten, professionals en jonge ouders hebben we verwerkt in de laatste versie. Zo proberen we ieder jaar de methodiek te verbeteren, gebruik makend van state-of-the-art technieken en wetenschappelijke inzichten over relaties en ouderschap. Wij werken samen met experts al NVRG, Opvoeden.nl, JGZ, gemeenten en ouders van jonge kinderen.

• POSITIEVE BUSINESS CASE: HET LEVERT EEN BESPARING OP •

Onafhankelijk onderzoek toont aan dat de investering zich ruim terugbetaald.

Wij geloven heilig dat het werkt, maar willen dit vanuit onze onderzoeksachtergrond ook graag aantonen. In opdracht heeft Ouders Inc. een business case laten maken die onafhankelijk aantoont dat de investering in Ouders Inc. zichzelf terugverdient voor gemeenten en instanties door lagere zorgkosten. Wij kunnen dus samen ouders met jonge kinderen helpen en (vecht)scheidingen voorkomen en dat heeft daarnaast ook nog financiële voordelen voor gemeenten! Uiteraard delen wij de business case ook graag met u. Geïnteresseerd? Vraag dan het informatiepakket aan.

Ook biedt het voordelen aan het regionale bedrijfsleven.

We hebben ook uit ervaring geleerd dat het bedrijfsleven voordelen heeft bij het goed begeleiden van ouders met jonge kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het terugdringen van verzuim of een betere work- life balance wat ten goede komt aan het resultaat. U als gemeente kunt daar een essentiële sleutel- en netwerkrol in spelen en daar helpen wij u graag bij.

Vraag informatiepakket aan

• WAT VINDEN OUDERS VAN OUDERS INC.? •

Bart en Marieke

Bart en Marieke, vader en moeder van 2 dochters

“Ik vind het heel logisch om een cursus te doen, je doet overal een cursus voor en dan zou je voor het allerbelangrijkste in je leven geen cursus doen?” (Marieke)

“Ik was wel sceptisch, eerst maar zien of het werkt, maar de onderwerpen die voorbij kwamen zijn ook de onderwerpen waar wij niet makkelijk het gesprek over aangaan.” (Bart)

“Wat ik fijn vond is dat er spelregels zijn, je moet luisteren naar de ander en dat is wel fijn met al dat slaapgebrek. Dan reageer je toch vaak net wat anders.” (Marieke)

” Super fijn dat je het gewoon thuis vanaf de bank kunt doen. Wij kozen dan vaak een onderwerp waar we op dat moment net ruzie over hadden gehad.” (Bart)

Elisabeth

Janneke,
Moeder van 2 dochters

“Je neemt echt even samen de tijd voor elkaar, in een super drukke periode waarin je anders langs elkaar heen zou lopen. Nouja, eerder rennen. Het zorgt er dus voor dat je even echt tijd neemt voor elkaar.

Het is ook een voordeel dat je het kunt doen wanneer het jou uitkomt, je weet natuurlijk niet vantevoren wanneer de baby even stil is.”

Ouders delen graag wat zij aan Ouders Inc. hebben gehad

Uiteraard kunnen wij de voordelen opsommen, maar wie kan dit nou eigenlijk beter vertellen dan ouders die het zelf hebben ervaren?

Wij hebben een aantal ouders geinterviewd over hun ervaringen met Ouders Inc.

Zij vertellen jullie daarom in dit filmpje graag waarom jullie liever nog vandaag starten dan morgen!

Bekijk video

 “IK BEN ERG ENTHOUSIAST OVER DE INHOUD VAN DE CURSUS. ECHT EEN MEERWAARDE.”  Wendy Vlijter
Beleidsmedewerker Sociaal Domein Houten

 “IK BEN ERG ENTHOUSIAST OVER DE INHOUD VAN DE CURSUS. ECHT EEN MEERWAARDE.”  Wendy Vlijter
Beleidsmedewerker Sociaal Domein Houten

• OUDERS INC. (VOORHEEN PINK CLOUD) IN DE PERS: •

• GEEF JONGE OUDERS IN UW GEMEENTE OOK EEN GOEDE START! •

Steeds meer gemeenten (100+) vinden het belangrijk dat jonge ouders kidsproof worden.

Zij zorgen dat alle ouders met een pasgeboren baby in hun gemeente gratis gebruik mogen maken van Ouders Inc.

Wij helpen u graag om dit ook in uw gemeente op te starten.

Bestel pilot pakket
Ik wil graag informatie over het pilot pakket

JE HAALT TOCH OOK EERST EEN RIJBEWIJS ALS JE GAAT AUTORIJDEN, DAAROM NU OOK EEN OUDERCURSUS!

• GEEF JONGE OUDERS IN UW GEMEENTE OOK EEN GOEDE START! •

Steeds meer gemeenten (49+) vinden het belangrijk dat jonge ouders kidsproof worden.

Zij zorgen dat alle ouders met een pasgeboren baby in hun gemeente gratis gebruik mogen maken van Ouders Inc.

Wij helpen u graag om dit ook in uw gemeente op te starten.

Bestel pilot pakket
Ik wil graag informatie over het pilot pakket

JE HAALT TOCH OOK EERST EEN RIJBEWIJS ALS JE GAAT AUTORIJDEN, DAAROM NU OOK EEN OUDERCURSUS!