Soms zoekt één van de partners steun buiten de relatie zonder dat de ander het weet of goedkeurt. Dat kan problematisch worden. Vaak begint vreemdgaan ook op die manier. Langzaamaan gebeurt het dat een partner verliefd wordt op een ander. De afname van de seksuele activiteit kan voor veel mannen en soms ook vrouwen frustrerend zijn. Dit is niet omdat zij niet van hun eigen partner houden. Het gaat namelijk stap voor stap. Ze praten een keer wat tijdens een borrel op het werk. Je voelt je als man gehoord. Dit is precies wat je thuis mist.

Men gaat meer het hart uitstorten bij iemand anders dan de eigen partner.

De tijd en aandacht die partners voor elkaar hebben neemt vaak af na de geboorte van de kleine. Door het slechte slapen zijn partners niet altijd in staat even lief voor elkaar te zijn. Als je merkt dat je meer ruzie gaat maken kan het gemakkelijk gebeuren dat je voelt dat er wat afstand ontstaat. Dit kan zorgen dat men de aandacht bij iemand anders gaat halen.

Overspel van een andere aard.

Je kan ook emotioneel vreemdgaan. Voorbeeld: dit kan zijn dat één van de partners veel met de moeder aan de telefoon hangt of dat ziel en zaligheid bij een vriend(in) wordt uitgestort. Daar is natuurlijk niet per se iets mis mee, maar het is van belang dat dit ook bij de eigen partner ook blijft gebeuren. Als je tegen je beste vriend(in), broer/ zus over van alles en nog wat je hart opent, maar niet in je eigen relatie, ben je emotioneel aan het vreemdgaan.

Ouders Inc. zorgt dat ouders betrokken blijven bij elkaar. Ouders Inc.  zorgt dat ouders zelf een hele stevige fundering onder hun gezin leggen.

Meer info