Waar sommige ouders de kraamtranen als iets moois ervaren, vinden anderen het een beetje irritant.

Als na de geboorte van het eerste kind de endorfinen een beetje zijn uitgewerkt, kan het zijn dat men zich emotioneel voelt. Soms is dit een prachtig en voldaan gevoel, maar het kan ook zijn dat je je geïrriteerd, angstig of humeurig voelt. Dat komt vaak voor en het is niets om je voor te schamen. Moeite met concentreren en slapen is veel voorkomend. Ook mannen kunnen gevoelens ervaren als stress, zich ongelukkig voelen, piekeren en lijden aan slapeloosheid.

Dus dat men zich niet altijd lekker voelt na de geboorte van het eerste kind, hoort erbij!!

Dat is niet iets waar een kersverse ouder meteen van moet schrikken. De geboorte van de eerste kan een behoorlijk impact hebben. Een kind krijgen is een prachtige mijlpaal die veranderingen teweegbrengt in de relatie en de manier van leven van de ouders. Er kan van alles los komen. Mooie emoties, en soms ook heftigere emoties.

Als één van de partners zich niet lekker voelt, kan dit ook invloed hebben op de andere partner. Mannen klagen dat ze het idee hebben hun vrouw kwijt te zijn. Vrouwen voelen zich gefrustreerd dat hun partner er niet voor hun is nu ze hun hulp zo hard nodig hebben.

In de online ouderschapscursus gaan ouders elkaar ondersteunen hoe het beste met hun emoties om te gaan.

Meer info